Specialitatea Medicina interna

Specialitatea Medicina interna din cadrul Spitalului General cuprinde saloane cu cate doua paturi, ce ofera conditii de ingrijire deosebite - baie proprie, frigider, internet wireless, televizor. Cazarea este permisa si persoanelor din familie. Pe parcursul spitalizarii se ofera si dieta personalizata, adecvata patologiei pacientului.

In cadrul specialitatii Medicina interna, asistenta medicala acopera o paleta vasta de specialitati medicale punandu-se accentul pe abordarea multidisciplinara, in echipa, in asa fel incat pacientul sa beneficieze la maximum de posibilitatile de investigatii medicale si tratament pe care le ofera Spitalul General.

Ingrijirile de nursing sunt asigurate de un colectiv de asistente medicale cu experienta, inalt calificate, ce formeaza o echipa sudata in cei peste 10 ani de existenta a sectiei.
Spectrul afectiunilor ce pot beneficia de ingrijirile medicale si asistenta de specialitate in aceasta sectie este foarte larg, cuprinzand probleme complexe, multidisciplinare, la acelasi pacient : afectiuni ale aparatului circulator, afectiuni respiratorii, digestive, patologie infectioasa acuta si cronica, afectiuni reumatologice, precum si diagnostic si tratament paliativ in afectiuni oncologice.

Specialitatea Medicina interna beneficiaza de dotari moderne ce includ aparatura de monitorizare cardiorespiratorie, pompe de infuzie automata, dispozitive de ingrijire personale pentru pacientii cu dizabilitati si are acces la aparatura de ultima generatie, disponibila in cadrul Spitalului General, ce include dispozitive de diagnostic imagistic complex, arteriografie, rezonanta magnetica nucleara, computer tomografie, radiografie digitala, mamografie, osteodensitometrie, ecografie 3D, elastografie, aparatura Holter de monitorizare pe 24 de ore a ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, test de efort EKG, probe functionale respiratorii, endoscopie digestiva superioara si colonoscopie.
Nu in ultimul rand, beneficiem de serviciile laboratorului certificat si acreditat, in cadrul caruia se efectueaza rapid teste de laborator complexe.

Reusita ingrijirilor medicale se datoreaza si colaborarii foarte bune cu Sectia Chirurgie generala, cel de cateterism medical precum si cu cel de recuperare, lucrul in echipa permitand rezolvarea problemelor medicale complexe pe care le presupune medicina interna.


Medici specialitatea Medicina interna :

  • Dr. Magdalena Zidu, medic primar Medicina interna, medic specialist Reumatologie, competenta ecografie generala, ecografie aparat locomotor (musculoscheletala)
  • Dr. Irina Ungureanu, medic primar Medicina interna, medic specialist Gastroenterologie
  • Dr. Angelica Nour-Dincă, medic primar Medicina interna, medic specialist Cardiologie, competenta ecografie generala, doctor in stiinte medicale
  • Prof. dr. Daniela Bartoş, medic primar Boli interne, medic specialist Cardiologie, medic specialist Sanatate Publica, doctor in stiinte medicale
  • Dr. Paul Mâinea, medic primar Medicina interna, doctor in stiinte medicale
  • Dr. Florentina Mehic, medic primar Medicină internă, studii complementare : explorări funcţionale respiratorii, ecografie generală